Jag är sugen på att börja klättra, hur går jag till väga?

Det finns ett par olika möjligheter när man vill börja klättra. Om man vill repklättra så måste man gå en introduktionskurs först för att lära sig hantera utrustning och säkra på ett tryggt sätt. Information om kurserna finner man här på hemsidan under Kurser. När kursdatum blir klara så läggs de ut i webshoppen och vi mailar de som anmält intresse. Intresseanmälan ger inte någon plats i en bokningskö utan används för att planera kommande kurser.

Det andra sättet om man vill börja klättra är att börja med ”bouldering”. Att bouldra betyder att man klättrar på lägre väggar med enbart tjocka mattor under som skydd om man skulle falla. Det kan också vara en god idé att börja med bouldring i väntan på att en kurs dyker upp. När man bouldrar så bygger man upp sin styrka och teknik, vilket också är till stor hjälp om man börjar med repklättring senare. För tillfället har vi ingen bouldering på klubben utan hänvisar till Klättercentret Malmö. Inom kort kommer vi ha en avdelning avsedd för teknikträning, inklusive bland annat bouldering.

Vill man prova på att klättra så går det bra att komma under klubbens ordinarie öppettider och betala dagsavgift om man inte är medlem (förutsatt att du har någon med dig som kan säkra), priser för det hittar du här. Tänker man klättra någorlunda regelbundet lönar det sig att köpa medlemsskap och träningskort. Vill du komma ensam och prova på att klättra med rep kan du läsa mer här.