Malmö Klätterklubb

Klätterhallen sedd utifrån gatan på kvällen

Malmö Klätterklubb är en förening för dig som vill prova på klättersportens möjligheter.
Vi välkomnar både nybörjare och erfarna klättrare till vår verksamhet!

Trots Skånes flacka uppenbarelse finns det i södra Sverige ett stort intresse av klättring. Vi hoppas att dessa personer ska hitta till oss på Malmö Klätterklubb och hjälpa till genom att engagera sig i klubbens verksamhet och kan hjälpa till med utvecklingen av klättersporten i Sveriges södra delar.

Föreningen startades 1992 då intresset för en inomhusklättervägg i Malmö vuxit sig stort, våren året efter stod 1a repväggen färdig i Kombihallen på stadionområdet. 2021 flyttade klubben in i helt nya lokaler i den nybyggda Stadionskolan.

Vår verksamhet

Klubben driver i huvudsak klätterverksamhet för våra medlemmar och för besökare som har erfarenhet av klättring, i huvudsak har vi drop-in verksamhet öppet för alla under våra ordinarie öppettider, avvikelser förekommer och skrivs då in i klubbens kalender. Vid repklättring tränar man i par och turas om att säkra varandra, klubben har ingen personal eller ledare som kan hjälpa till med säkring.

För nybörjare erbjuder vi kurser samt prova på klättring. Det går också att boka prova på klättring för enskilda grupper(=jippon), ytterligare information om detta står under respektive rubrik.

För barn så har vi en reserverad tid då delar av lokalen är stängd för övrig verksamhet, barn som repklättrar säkras normalt av sin förälder. Under sportlov, höstlov och sommarlov arrangerar klubben oftast Kul i Malmö som är en ledarledd träning för barn, till dessa aktiviteter lämnas information via Malmö Stads hemsida.