Barn- och ungdomsträning

Trodde du att klättring bara var för vuxna – glöm det! Klättring är en sport för alla åldrar. Vi erbjuder terminsträning i slutna grupper och på lördagarna är delar av hallen reserverad för oss under 20.

Stiliserad bild av barn som klättrar på en klättervägg inomhus
Barn som klättrar på topprep behöver ingen förkunskap. Däremot krävs alltid att den som säkrar har grönt eller rött kort. Vill du ta grönt kort för att kunna säkra ditt barn – boka en topprepskurs!
Vi har barnselar som du kan hyra av en hallvärd (se priser) och skor är gratis att låna. Repen sitter redan uppe.

Juniorträning på lördagar

Varje lördagsförmiddag kl. 10-13 är delar av hallen reserverad för oss under 20, allt under överinseende av våra duktiga hallvärdar som hjälper till med tips och råd. Barnen kan förstås också klättra på övriga väggar under samma tid men då parallellt med klubbens övriga medlemmar.

Under juniorträningen finns funktionärer på plats som kan låta ditt barn prova på och berätta mer om vilka möjligheter som finns för er att gå vidare i träningen. Observera att funktionärerna kan vara upptagna med att säkra andra barn när ni dyker upp, så allra bäst är om du som förälder kan skaffa grönt kort och själv hjälpa till att säkra.

Du kan inte lämna av ditt barn i hallen under juniorträningen.

Ja, det går bra att droppa in under juniorträningen men observera att funktionärerna kan vara upptagna med att säkra andra barn när ni dyker upp. Det finns risk att det blir mycket väntan för ditt barn om du inte kan säkra själv.

Terminsgrupper

Stiliserad bild av barn som klättrar på en klättervägg inomhus tillsammans med tränare

Malmö Klätterklubb anordnar så kallad ”knatteträning” för barn mellan 6 och 14 år som tränar i grupp med ledare. För närvarande har vi två grupper som är fullbokade.

  1. Knattegrupp 6-10 år (6 barn)
    Tränar på söndagar kl. 10:00-11:15
  2. Knattegrupp 11-14 år (6 barn)
    Tränar på söndagar kl. 11:30-13:00

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta i denna träning, men det är en fördel om ni som föräldrar har grönt kort och kan vara med och hjälpa till att säkra på träningarna. All utrustning som behövs finns att låna på klätterklubben.

Anmälan och betalning

Priset för träningen är dels den vanliga träningsavgiften (som betalas per kvartal, halv- eller helår) samt 750 kr per termin för deltagandet i träningsgruppen med ca 10 tillfällen.

För att anmäla er till knatteträningen, fyll i formuläret nedan. Betalningen av ordinarie träningsavgift görs enligt anvisning här. Betalning av terminsavgiften görs på klubben vid första träningstillfället med kort eller via Swish.