Hur börjar jag klättra?

Är du intresserad av att börja klättra? Så kul! Vi älskar klättring och har en fin rephall i Malmö som väntar på dig. Det finns flera olika sätt att komma igång – välj det som passar dig bäst!

Prova på

Vi har då och då prova på i hallen. Då finns säkringspersoner på plats så att du kan fokusera helt på klättringen och vänja dig vid höjden på vår 14 meter höga klättervägg. Läs mer om vad du kan förvänta dig och boka in dig på nästa prova på-tillfälle här.

Bouldra

Bouldring är klättring på låg höjd och utan rep – det enda du behöver är ett par klätterskor! På Malmö Klätterklubb fokuserar vi huvudsakligen på topprepsklättring och sportklättring men vi har även en mindre yta för bouldring på tredje våningen i vår rephall. Har du aldrig bouldrat förut rekommenderar vi ett besök på Klättercentret istället. 

Gå en kurs

Om du vill komma igång och klättra på egen hand är det bästa sättet att gå en kurs. Vi erbjuder kurser för både grönt (topprepskurs) och rött kort (ledkurs eller sportklätterkurs). I kursavgifterna ingår medlemskap i Malmö Klätterklubb och träningsavgift för det kvartalet som du går kurs. Läs mer om vårt kursutbud här.

Droppa in

Nästan alla dagar i veckan har vi en hallvärd på plats som kan släppa in dig och visa dig runt om du vill komma och klättra. Vi är en ideell förening och öppettiderna varierar beroende på volontärernas möjlighet att hålla öppet. Klicka här för att se pris för inträde – första besöket bjuder vi på! Se aktuella öppettider här

Bli medlem

Om du vill klättra regelbundet är det bästa att bli medlem i klubben och betala träningsavgift. Medlemskapet gäller per kalenderår och inkluderar ett kvart als fri träning under ordinarie öppettider. Läs mer om medlemskap här.