Jippo på Malmö Klätterklubb

Jippon hos oss fungerar som ett prova på-tillfälle där deltagarna ges möjlighet att klättra på våra upp till 14 m höga klätterväggar med rep och på våra lägre boulderingväggar. Vid denna klättring deltar instruktörer från klubben som sköter säkringsarbetet och gör jippot till en så riskfri upplevelse som möjligt. Observera dock att klättring alltid innebär vissa risker. Vi rekommenderar att ni läser igenom vår säkerhetsinformation och våra hallregler.

Våra jippon håller normalt på i 2 timmar. Vi tar ej emot grupper större än 4 personer under våra ordinarie öppettider.

Enklare förtäring är möjlig i lokalen men finns ej att köpa. Alkohol är inte tillåtet före eller under klättringen.

Oömma kläder med lite rörelsevidd rekommenderas. Vi har ett enklare omklädningsrum och det finns toaletter i kombihallen, men det finns ej tillgång till dusch.

Eftersom Malmö Klätterklubb är en ideell organisation utan anställda är vi beroende av frivilliga för att sköta våra uppdrag. Våra jippon är populära och vi har ibland många bokningar, så det är inte säkert att vi kan ta emot er på just det datum som önskas.

Normalt skall vi kunna hitta medhjälpare som kan vara med inom ca en vecka, och kontaktar er då med svar.

Pris

  • 150 kr per person för barn och ungdomar på 19 år eller yngre
  • 200 kr per person för vuxna

Vi har en lägsta avgift på 1000 kr per jippo. I priset ingår all nödvändig utrustning, samt personal som säkrar.

Privatpersoner kan betala kontant eller med kort direkt till instruktören. Företag och organisationer kan även betala via faktura.

Om deltagarna uteblir från ett jippo som ej avbokats senast 24 timmar före jippots början, kommer vi att fakturera detta med ett belopp av 1000 kr.

Jippoförfrågan

Skicka ett mail till jippo@malmoklatterklubb.se med detaljer om när ni vill komma och klättra, hur många ni är och information om dig som bokar så återkommer vi inom en vecka om vi kan hitta en lösning för er.

Just nu söker dig med grönt kort som vill hjälpa till att säkra vid jippon och prova på. Skriv upp dig på listan så kontaktar vi dig med mer detaljer.

Anordna jippo på egen hand

Medlem i MKK kan ordna jippo på klubben på egen hand.

Förutsättningen för att arrangera ett jippo i egen regi är att den som ordnar jippot samt alla som säkrar är medlemmar samt att alla som säkrar gör detta utan ersättning från MKK. Om man behöver låna selar och rep är avgiften för varje jippodeltagare samma som för ordinarie prova på. Behöver ni inte låna utrustning alls så är avgiften per deltagare samma som dagsavgift.

Jippo med upp till 4 deltagare kan hållas valfri tid.
För 5 till ca 15 deltagare går det normalt bra på vardagar fram till kl 18 och på söndagar före kl 12 eller lördagar / söndagar efter kl 18
För större jippon med fler än ca 15 personer så går dessa enbart att hålla på vardagar fram till 16 och helger efter kl 18

Vardagar fram till kl 18 kan balkongen reserveras max 2 timmar, övriga tider och i stora rephallen så måste jippodeltagarna samsas med övriga klättrare i lokalen och det går alltså ej att reservera.

All betalning görs med swish i samband med jippot alternativt så fakturerar vi om ett fakturaunderlag skickas till kassor@malmoklatterklubb.se.

Klubben kan låna ut tagg för att komma in andra tider och in i förrådet för att komma åt selar rep etc.

Innan inbokning av jippo skall kontrolleras i bokningskalendern att det inte är något annat inbokat i lokalen, dessutom skall det skickas en fråga till jippo@malmoklatterklubb.se som bekräftar att ni kan genomföra jippo på önskat tid. I mail anges antal deltagare, hur många som säkrar etc.

När man fått OK så görs en bokning genom att i sin egen kalender lägga in jippot på rätt dag och tid, bjud in bokning@malmoklatterklubb.se som deltagare samt lägg in beskrivning på antal deltagare etc.

Efter att jippot är klart skall ev lånat material återställas samt att lånad tagg läggs i brevlådan på klätterskohyllan.

Är det ingen annan kvar i lokalen så skall kontrolleras så att allt är släckt och låst enligt dokumentet ”tagganvisning”