Kontakta Malmö Klätterklubb

Här kan du komma i kontakt med Malmö Klätterklubb om du har några funderingar. Vi hör av oss så fort vi kan!

Vi har inget telefonnummer ni kan nå oss på. Bästa sättet att ställa generella frågor är att skicka ett mail till kontakt@malmoklatterklubb.se.

Vanliga frågor

Vad betyder ”väggis”?
Väggis på Malmö Klätterklubb är dagens hallvärd. Väggansvarig är en av de viktigaste rollerna du kan ha som funktionär på klubben. Som väggis ser du till att klätterhallen är öppen för både medlemmar och allmänheten under ordinarie öppettider, tar emot förstagångsbesökare och bidrar till att alla som klättrar på Malmö Klätterklubb får ut det mesta av sitt pass. Engagera dig Vi behöver alltid fler väggisar för att kunna hålla klubben öppen så mycket som möjligt. Kontakta väggis-ansvarig på vaggansvarig@malmoklatterklubb.se för att ta reda på mer.
När har ni kurser?

När kursdatum blir klara så läggs de ut här på hemsidan och vi mailar de som anmält intresse. Intresseanmälan ger inte någon plats i en bokningskö utan används för att planera kommande kurser. Då vi är en ideell förening har vi inte alltid möjlighet att hålla så många kurser vi vill ha i egen regi. Vill man ändå gå kurs så finns det andra aktörer i Skåne som också håller kurser:

För information om priser, intresseanmälan och bokning på våra kurser här på Malmö Klätterklubb, besök vår kurssida.

Hur kan jag engagera mig i föreningen?

Då vi är en ideell förening är det en förutsättning att medlemmar ställer upp för att få verksamheten att fungera. Vi är nästan alltid i behov av nya krafter som kan hjälpa till. Den troligtvis viktigaste rollen är som väggansvarig i klätterhallen. Det är dessa personer som ser till att väggen är öppen under våra öppettider. Är du intresserad av att ställa upp eller vill veta mer om vad det innebär ska du kontakta vår väggansvarig-ansvariga på vaggansvarig@malmoklatterklubb.se.

Varje årsmöte utses det en ny styrelse, även detta är en viktigt del av föreningen. Är du intresserad av att sitta med under nästa år ska du ta kontakt med valberedningen. Info om detta kommer upp i hallen och här på hemsidan i god tid före årsmötet!

Två andra viktiga roller i klubben är vår jippoansvariga och vår prova på-ansvariga.

Som engagerad i föreningen får man ingen lön, men däremot en del olika fördelar såsom lägre träningskostnad och friare tillgång till hallen.

Kan jag boka ett evenemang för mitt företag, barnkalas etc?

Om ni är en grupp som vill boka ett eget prova på-tillfälle kan ni boka ett jippo. Priset är 200 kr per person för vuxna och 150 kr för barn och ungdomar under 20 år, men lägst 1000 kr per tillfälle. Ni kan skicka en jippoförfrågan på denna sida så tar en av våra jippoansvariga kontakt med er.

När kan man komma och prova på klättring?

Om man vill prova på att klättra så kan man komma på någon av våra Prova-på-klättringar. Vid de tillfällena finns det erfarna klättrare på plats som låter alla prova på att klättra och som kan svara på frågor angående klättring och om Malmö Klätterklubb. Det kostar 60 kr och man får låna all utrustning som behövs. Det enda man behöver är lediga kläder och gymnastikskor. Prova på är vanligtvis kl. 15-17 sista söndagen varje månad. För att kunna komma på prova på krävs att man föranmäler sig via länken på den här sidan. Information om nästa prova på kommer vanligtvis upp här på hemsidan i god tid i förväg.

Prova-på har uppehåll under maj-aug och i december.

Varför har jag inte fått mitt medlems- eller träningskort än?

Alla som engagerar sig i klubben gör det ideellt. Det innebär att vi alla har heltidsjobb, familj, träning, vänner osv som vi ska hinna med vid sidan av vårt klubbarbete. Medlemsansvarige, som skickar ut alla kort, gör så gott han kan men han har också ett arbete som gör att han ibland måste resa och därför inte har möjlighet att skicka ut kort. Det kan därför ibland dröja ett tag innan kortet kommer.

En kopia eller utskrift på inbetalningen gäller som medlemsbevis tills att du fått ditt kort.

Mitt barn vill börja klättra, hur går vi till väga?

Barn- och ungdomsklättringen hos oss bygger på att det är föräldrarna som går med sitt barn och säkrar när barnet klättrar. Inget barn under 12 år får vistas ensam i lokalen utan ska ha sin målsman med under klättringen. Det finns alltså inte några ledare eller liknande som tar hand om ditt barn som det är inom många andra idrotter. Man måste därför som förälder gå en topprepskurs innan barnet kan komma igång. När man har gått kursen så har man inte bara kompetens att säkra sitt barn utan då kan man också själv komma och klättra och säkra andra på klubben som klättrar topprep. Det är faktiskt en hel del föräldrar som börjat klättra efter att deras barn startat. Alla våra kurser hittar man på vår hemsida under Kurser & aktiviteter.

Kursen för föräldrar som vill säkra sitt barn kostar 740 kr. Se till att skriva upp ditt barn som medlem och betala träningsavgift! Säkrande förälder som inte klättrar själv behöver inte betala varken medlemskap eller träningsavgift. 

Läs mer om topprepskurser eller juniorträning.

Jag är sugen på att börja klättra, hur går jag till väga?

Det finns ett par olika möjligheter när man vill börja klättra. Om man vill repklättra så måste man gå en introduktionskurs först för att lära sig hantera utrustning och säkra på ett tryggt sätt. Information om kurserna finner man här på hemsidan under Kurser. När kursdatum blir klara så läggs de ut i webshoppen och vi mailar de som anmält intresse. Intresseanmälan ger inte någon plats i en bokningskö utan används för att planera kommande kurser.

Det andra sättet om man vill börja klättra är att börja med ”bouldering”. Att bouldra betyder att man klättrar på lägre väggar med enbart tjocka mattor under som skydd om man skulle falla. Det kan också vara en god idé att börja med bouldring i väntan på att en kurs dyker upp. När man bouldrar så bygger man upp sin styrka och teknik, vilket också är till stor hjälp om man börjar med repklättring senare. För tillfället har vi ingen bouldering på klubben utan hänvisar till Klättercentret Malmö. Inom kort kommer vi ha en avdelning avsedd för teknikträning, inklusive bland annat bouldering.

Vill man prova på att klättra så går det bra att komma under klubbens ordinarie öppettider och betala dagsavgift om man inte är medlem (förutsatt att du har någon med dig som kan säkra), priser för det hittar du här. Tänker man klättra någorlunda regelbundet lönar det sig att köpa medlemsskap och träningskort. Vill du komma ensam och prova på att klättra med rep kan du läsa mer här.

Öppettider

Stängt på helger under maj-augusti. Öppettiderna uppdateras minst en gång varje vecka.

måndag: 18:00 – 21:30
tisdag: Stängt (Ingen väggansvarig - Medlem med tagg kan klättra)
onsdag: 18:30 – 21:30
torsdag: Stängt (Ingen väggansvarig - Medlem med tagg kan klättra)
fredag – söndag: Stängt

Läs mer om våra öppettider.

Postadress

Malmö Klätterklubb
c/o Lars Bjurén
Reginavägen 102
213 63 Malmö

kontakt@malmoklatterklubb.se

Fakturor

Malmö Klätterklubb
c/o Ralph Strandvoll
Östra Kristinelundsvägen 25 B
217 48 Malmö

kassor@malmoklatterklubb.se

Organisationsnummer: 846004-3055

Hitta hit

Klätterväggen är belägen i Stadionskolan på stadionområdet nära Mobilia. Ingång sker från norra långsidan av den vita byggnaden.

Kollektivtrafik
Ta stadsbuss 3 till Malmö Stadion och gå runt på arenans vänstra sida.

Stadion Klätterhall
Eric Perssons väg 1
217 62 Malmö

Styrelse

Vid årmötet väljs en styrelse som sitter ett år i taget. Kontakta styrelsen på styrelsen@malmoklatterklubb.se.

Ordförande
Lars Bjurén

Kassör
Ralph Strandvoll

Ledamöter
Emil Rylander
Corazon Ottvall Eriksson
Antoaneta Dimova
Niclas Ekstein
Nils Lockean
Bajro Beganovic

Funktionärer

Det finns många personer inom klubben som har olika roller utanför styrelsen. Här kommer en lista med kontaktuppgifter till respektive funktionär.

Allmän kontaktperson
kontakt@malmoklatterklubb.se

Jippo
jippoansvarig@malmoklatterklubb.se

Kursansvarig
kursansvarig@malmoklatterklubb.se

Säkerhet
sakerhet@malmoklatterklubb.se

Juniorklättring
junioransvarig@malmoklatterklubb.se

Väggansvarig
vaggansvarig@malmoklatterklubb.se

Prova på-klättring
provapa@malmoklatterklubb.se

Medlemsansvarig
medlem@malmoklatterklubb.se

Bibliotek
bibliotek@malmoklatterklubb.se

Hemsidan
webadmin@malmoklatterklubb.se

Accessfrågor (Klätteraccess syd)
access.syd@klatterforbundet.se