Topprepskurs

En kurs för att få topprepskort (grönt kort) är en förutsättning för att få säkra på topprep inomhus. Du lär dig de grundläggande begreppen och teknikerna för klättring och säkring med topprep på inomhusväggar. 

Efter kursen ska du kunna säkra och klättra på topprep, utföra kamratkontroll, samt vara bekant med vanligt förekommande utrustning och de risker som finns vid inomhusklättring.

Du kommer få kunskap om vilka försäkringar som gäller samt vad medlemskap i en klätterklubb innebär, och i mån av tid kommer du även att lära dig grundläggande klättertekniker samt hur du värmer upp och tränar på ett säkert sätt för att undvika överbelastningsskador.

Uppklättring för grönt kort ingår i kursen och vid sista kurstillfället får du reda på om du har blivit godkänd eller ej. Säkerhetstänket genomsyrar hela kursen.

Tidsåtgång
6 timmar fördelat på två eller tre tillfällen

Examination
Grönt kort

Norm
Kurs i topprepsklättring inomhus

Packlista
Träningskläder, vatten, mellanmål

Med grönt kort får du inte ledklättra eller säkra någon som ledklättrar, för det krävs rött kort.

Förkunskapskrav

Topprepskursen är en grundläggande kurs i klättring och säkringsteknik och har inga förkunskapskrav. Även om fokus ligger på säkringsarbete förväntas du kunna klättra enklare leder under kursen.

All nödvändig utrustning ingår utan extra kostnad. Om du har egen utrustning, ta gärna med sele, repbroms, skruvkarbin och skor.

Förbered dig genom att titta på Svenska Klätterförbundets film om topprepsklättring:

Åldersgräns

Lägsta ålder för att delta på kursen är 13 år, men då topprepssäkring förutsätter en viss nivå av mognad och riskmedvetenhet kan vi inte garantera att alla unga deltagare blir godkända.

Pris

Kursen kostar 740 kr för dig med aktiv träningsavgift i klubben. Träningsavgift kan köpas separat eller i samband med kursbokning.

Plats

Vår lokal är belägen i Stadionskolan på stadionområdet. Ingång sker från norra långsidan av den vita byggnaden.

Malmö Klätterklubb
Stadion Klätterhall
Eric Perssons väg 1 E
217 62 Malmö

Hitta hit

Bokning

Vi släpper nya kurser löpande och strävar efter att hålla minst en kurs varannan vecka. Bokningsbara kurser dyker upp nedan när de finns tillgängliga. Om allting är fullbokat eller om det inte finns något inplanerat just nu, kan du ange din e-postadress under Intresseanmälan nedan, så skickar vi ut ett mail när det finns nya kurser att boka.

Genom att boka godkänner du våra bokningsvillkor.

Kommande kurser

Topprepskurs v. 31

Lediga platser: 1

Topprepskurs v. 33

Lediga platser: 4

Topprepskurs v. 35

Lediga platser: 6

Intresseanmälan

Ange din e-postadress så skickar vi ett mail när vi släpper nya kursdatum för grönt kort!

Observera att Malmö Klätterklubb är en ideell förening och att våra möjligheter att genomföra kurser därför är begränsade. Man kan som ett alternativ till våra kurser också gå kurs hos andra instruktörer auktoriserade av Svenska Klätterförbundet, t.ex. hos Sydsveriges Guidebyrå, hos Klättercentret Skåne eller hos Go Climb.