Kurser på Malmö Klätterklubb

För att få säkra på topprep inomhus i Sverige behöver du ha grönt kort. Grönt kort är en licens för säkring och ett bevis på att du vet vad du gör. Rött kort är nästa steg, licensen för att säkra vid ledklättring.

Kursutbud

På Malmö Klätterklubb fokuserar vi främst på toppreps- och ledkurser inomhus. Om vädret tillåter och någon av våra instruktörer har möjlighet kan vi även erbjuda sportklätterkurser utomhus.

Topprepskurs

En kurs för att få topprepskort (grönt kort) är en förutsättning för att få säkra på topprep inomhus. Du lär dig de grundläggande begreppen och teknikerna för klättring och säkring med topprep på inomhusväggar. 

Ledkurs

En kurs för att få ledkort (rött kort) är en förutsättning för att få ledklättra eller säkra någon som ledklättrar. Du lär dig de grundläggande begreppen och teknikerna för ledklättring och ledsäkring på inomhusväggar.

Sportklätterkurs

I denna kurs får du som redan har grönt kort lära dig allt du behöver veta för att kunna klättra självständigt på bultade leder både inomhus och utomhus.

Bokning

Kurser erbjuds till medlemmar med aktiv träningsavgift i klubben. Träningsavgift inkl. medlemskap kan köpas separat eller i samband med kursbokning.

släpper nya kurser löpande och strävar efter att hålla minst en kurs varannan vecka. Bokningsbara kurser dyker upp på respektive kurssida när de finns tillgängliga. Om allting är fullbokat eller om det inte finns något inplanerat just nu, kan du ange din e-postadress under Intresseanmälan nedan, så skickar vi ut ett mail när det finns nya kurser att boka.

Genom att boka godkänner du våra bokningsvillkor.

Intresseanmälan

Ange din e-postadress så skickar vi ett mail när vi släpper nya kursdatum!

Observera att Malmö Klätterklubb är en ideell förening och att våra möjligheter att genomföra kurser därför är begränsade. Man kan som ett alternativ till våra kurser också gå kurs hos andra instruktörer auktoriserade av Svenska Klätterförbundet, t.ex. hos Sydsveriges Guidebyrå, hos Klättercentret Skåne eller hos Go Climb.