Engagera dig

Malmö Klätterklubb vill att fler ska ha möjligheten att upptäcka klättringens fantastiska värld. Tillsammans skapar vi Skånes finaste anläggning för repklättring. Förutom att vara medlem i klubben finns det flera olika sätt för dig att vara med och påverka klubbens verksamhet.

 1. Ge av din tid. Engagera dig som hallvärd, ledbyggare, barngruppsledare, säkringsmedhjälpare eller någon annan av våra viktiga roller.
 2. Gillar du att snickra? Det finns hela tiden saker som behöver göras i hallen och alla fingerfärdiga händer är till hjälp.
 3. Gå med i styrelsen. Vid årsmötet väljs styrelsen som träffas en gång i månaden för att sköta den löpande verksamheten.
 4. Anordna en tävling. Med en så fin lokal finns möjligheter att anordna både interna tävlingar och större evenemang med publik. Kontakta styrelsen om du har idéer!
 5. Sprid klätterglädje! Berätta för släkt och vänner om klubbens verksamhet och välkomna nya besökare till klubben när du är på plats och tränar. 

Malmö Klätterklubb är en plats för alla som brinner för klättring! Läs mer nedan om klubbens olika ansvarsområden och hur du går tillväga för att engagera dig.

Styrelse

Var med och påverka klubbens dagliga verksamhet!

När årsmötet inte är samlat är styrelsen föreningens beslutande organ och ansvarar för föreningens
angelägenheter. Styrelsen skall svara för föreningens verksamhet samt tillvarata medlemmarnas
intressen. Styrelsen väljs av årsmötet i mars.

Kontakta styrelsen på styrelsen@malmoklatterklubb.se.

Hallvärd

Klubbens hallvärdar håller hallen öppen under ordinarie öppettider.

Utöver att se till att dörren är öppen har du bland annat ansvar för att ta betalt för inträde samt hyra av utrustning, kolla så att alla i hallen som säkrar har grönt och/eller rött kort, kolla så att de som ledsäkrar och ledklättrar har rött kort samt se till att samtliga besökare följer hallreglerna.

Krav för att vara hallvärd på Malmö Klätterklubb:

 • Medlem i Malmö Klätterklubb
 • Inneha rött kort

❤️ Vill du bli hallvärd? Kontakta hallvärdsansvarig på hallvard@malmoklatterklubb.se.

Juniorhallvärd (lördagar)

Varje lördagsförmiddag kl. 10-13 är delar av hallen reserverad för oss under 20.

Som juniorhallvärd hjälper du de barn och föräldrar som är intresserade att komma igång med klättring på ett säkert och tryggt sätt. I regel har vi juniorträning på lördagarna kl. 10-13. Det enda du behöver för att hjälpa till på lördagarna är ett grönt kort.

❤️ Vill du hjälpa till på lördagarna? Kontakta junioransvarig på junior@malmoklatterklubb.se.

Barngruppsledare (söndagar)

Klubben anordnar så kallad ”knatteträning” för barn mellan 6 och 14 år som tränar i grupp med ledare veckovis.

Knatteträningen introducerar barn till klättring och ge dem goda förutsättningar att lära sig klättra topprep. Syftet är att skapa säker och rolig klättring för att långsiktigt öka intresset för sporten bland våra unga.

❤️ Vill du hjälpa till på söndagarna? Kontakta barngruppsansvarig på tranare@malmoklatterklubb.se.

Ledbyggare

Bra leder är en förutsättning för rolig, säker och inspirerande klättring.

Som medlem i ledbyggargruppen på MKK förväntas du bygga 5 leder per år eller hjälpa till med ledbyggeriet 30 timmar per år.

Krav för att vara ledbyggare på Malmö Klätterklubb:

 • inneha rött kort
 • Kunna ledklättra 6a säkert och med god marginal

❤️ Vill du bli ledbyggare? Kontakta ledbyggaransvarig på ledbygge@malmoklatterklubb.se.

Instruktör

Som instruktör inom klättring åtar du dig ett ärofyllt uppdrag: Du bidrar till att klätterutbildningar och arrangemang följer svensk lag.

Första steget mot att bli klätterinstruktör är att läsa igenom klubbens utbildningsplan. Sedan kan du anmäla ditt intresse till oss, så tar vi kontakt med dig när vi har möjlighet att ta in nya aspiranter.

❤️ Vill du bli instruktör hos oss? Anmäl intresse här.

Säkringsmedhjälpare

Som säkringsmedhjälpare hjälper du till att säkra vid jippo och prova på.

Normalt är det prova på klättring mellan kl 15-17 sista söndagen varje månad under månaderna januari-april samt september-november. Jippon anordnar vi på förfrågan. Jippo och prova på håller vanligtvis på i 2 timmar och du får betalt för din tid som säkrare.

Förkunskapskrav:

 • vara medlem i Malmö Klätterklubb
 • inneha grönt kort

❤️ Vill du hjälpa till att säkra? Skriv upp dig på utskickslistan nedan.